Koning auto's uw adres voor alle merken.

Garantie

Een veel voorkomende misvatting is dat u verplicht bent om onderhoud en reparatie bij uw merkdealer of het bedrijf waar u uw nieuwe auto heeft gekocht te laten plegen. U kunt zelf kiezen waar u de reparatie laat uitvoeren en welke onderdelen daarbij worden gebruikt.

BOVAG aankoop garantie

Als lid van de BOVAG biedt Koning Auto's u een BOVAG Garantie van drie maanden op de uitvoering van opdrachten en de daarbij gebruikte materialen.

Dit alles binnen de Europese Economische Ruimte en regels en volgens de BOVAG.

Behoud van fabrieksgarantie

Reparatie en onderhoud zijn voor uw auto en voor u als autobezitter van groot belang. Volgens de Europese regelgeving is het merkonafhankelijke autobedrijf toegestaan om auto’s te onderhouden en repareren zónder dat de fabrieksgarantie komt te vervallen. Dit geldt ook tijdens de garantieperiode.

Alleen als u bij een defect daadwerkelijk een beroep op de garantie doet, eist de fabrikant dat de betreffende reparatie wordt uitgevoerd door een merkdealer. Ook in dat geval kunt u uw auto bij ons brengen. Wij zorgen ervoor dat de merkdealer wordt ingeschakeld, zodat uw garantieclaim probleemloos wordt afgehandeld.

Internationale onderhouds- en reparatiegarantie

Koning auto's is aan gesloten bij het internationale AD Autobedrijf netwerk en biedt daarmee een internationale garantie van 24 maanden op alle reparaties en onderhoud die bij ons worden uitgevoerd.
Deze garantie dekt onderdelen en uurloon in alle landen waar een netwerk van AD Autobedrijven operationeel is.

Het gaat om de volgende landen:
België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Turkije, Zweden en Zwitserland.

De internationale garantie geldt alleen als uw auto een goede staat van onderhoud kent, zoals voorgeschreven door de autoconstructeur of de onderdelenfabrikant. In Nederland zijn de BOVAG garantiebepalingen van kracht.